GÉN-térkép és precíziós genetikai elemzés - a személyre szabott orvoslás megatrendje

Az egészség- és életmód műhelyek joggal indokolt törekvése az egyedi sajátságainkon alapuló, személyre szabott medicina.
 
A Humán Genom Projekt az emberiség történelmének egyik legnagyobb tudományos vívmánya, amely most kezünkbe adta a kivételes lehetőséget - a gyógyítás és az életmódorvoslás új dimenzióját!
 
Az utóbbi évek nemzetközi megatrendjéhez igazodva szolgáltatásunk ennek megfelelve jelentős mérföldkővel bővült - a genetikai alapú orvoslás az egyénre szabott fitness- és diétás programok csúcstechnológiás lehetőségeit biztosítja!
 
Nemzetközi kutatási és tudományos háttérrel rendelkező partnerünkkel, a DNA Plus Humángenetikai Centrummal együttműködve a fitness-, az étkezési- és az egészségtervek elkészítését immár a genetikai elemzések segítségével is pontosíthatjuk, a teljeskörű személyre szabott orvoslás keretében!

<<== Igényeljen minderről részletes információkat, regisztráljon a baloldali sáv erre szolgáló boxában.
 
A "mindenkinek ugyanaz és ugyanúgy használ" elv a múlté, mert genetikailag is sokfélék vagyunk! Ez azonban nem hátrány, hanem lehetőség és felelősség - ismerjük meg, óvjuk és segítsük génállományunkat, mert helyettünk ezt más nem teheti meg...
 

A Humán Genom Projekt (HGP) 1990-től 2006 májusáig tartott, amely feltárta a teljes emberi genomot egészen a nukleotidok (bázispárok) szintjéig, és azonosította a benne található összes gént... Ez mintegy 3 gigabyte-nyi betűt és körülbelül 30 ezer gént jelent. Ez egészségügyi szempontból felbecsülhetetlen előnyökkel jár, kaput nyitott az öröklött tulajdonságainkon alapuló, egyénre szabott medicinának..  (Wikipedia / Nature / Science)

 Tudjuk, hogy mind a gyógyszerek, mind a sport és táplálkozási faktorok hatásai bizony személyes eltéréseket mutatnak az egyén szintjén, amelyet nem lehet feltétlenül statisztikai átlagokkal jellemezni - az epigenetika az utóbbi évek sztár tudománya pontosan ezek részletes feltárásával foglalkozik.
 
Ennek köszönhetően ma már nem kétségesek a nutrigenomika és sport genomika eredményei - bizony az elfogyasztott ételeink, az életmódunk, a környezeti tényezők és a sport aktivitásunk nemcsak szervi szinten hatnak, hanem képesek a "genetikai expresszió" pozitív, vagy negatív befolyásolására.
 
Ez azt jelenti, hogy ugyan az öröklött génállományunk bázissorrendje (genetikai kód) nem változik meg életünk során (spontán mutációkat leszámítva), ám a gének által kódolt fehérjeszintézis menete, szaknyelven szólva a gének tényleges kifejeződése nagyon is függ az előbb felsorolt életmód tényezőktől!
 
Leegyszerűsítve a helyes táplálkozás, a sport, a tisztább környezet és a stresszcsökkentő tréningek segítik a génjeinket a kívánatos fehérjék pontos előállítására, míg a károsító faktorok gátolják ezeket, megnövelve a nem kívánatos fehérjeszintézisek kockázatát.
 
Mi a tanulság ebből?
Igenis felelősek vagyunk egészségünkért, nem foghatjuk rá a saját gyengeségeinket a "rossz génekre", merthogy nagyrészt mi tesszük azzá azokat...
 
Azonban ez hallatlan lehetőségeket is hordoz - a valódi életmód váltás a génjeink szintjén is meghozza gyümölcsét!
 
Az öröklött sajátságainkon alapuló életmód orvoslás már nem a jövő, hanem a jelen, mindehez "csak" meg kell ismernünk egyéni genetikai sajátságainkat, az átlagtól eltérő variánsokat és azok leghatékonyabb befolyásolási módjait!
 
Ismerjük meg melyik diétát támogatják génjeink a legkisebb pszichés teher mellett, milyen ételek hasznosulnak legjobban, mely sportok és milyen intenzitásban a legalkalmasabbak az egyéni céljaink elérésére (erősödés, zsírcsökkentés, állóképesség növelés, stb.) és még hosszú a sor...
 
A teljesség igénye nélkül a következő genetikai paneleket (szenzorokat) kérheti a fentiek céljából:
 
- Trombózis-, szív- és érrendszeri-, hipertónia szenzorok
- Táplálkozási és súlykontroll szenzorok
- Babaegészség- és anyatej szenzorok
- Vashiány-, méreganyag szenzorok
- Cukorbetegség és anyagcsere szenzorok
- Alzheimer szenzor
- Gyógyszerhasznosulási szenzor
- HIV-vírus ellenállóképesség szenzor
- Laktóz-, glutén érzékenységi és Irritabilis bél szindróma szenzorok
- Allergia szenzor
- Prosztata- és mellrák gén szenzorok
 
Az Önnek leginkább szükséges, legnagyobb információs haszonnal járó panelek összeállítása szakértelmet igényel, kérje kollégáink segítségét saját genetikai vizsgálati terve összeállításához - amennyiben MediFitness Igazolvánnyal rendelkezik, ezt térítésmentesen nyújtjuk Önnek.
 
A genetikai panelek eredményeit kizárólag orvoskollégáink értékelhetik és tolmácsolhatják az érintettek részére, azonban a géntérképe eredményeinek felhasználása a mozgásterápiás-, diéta- és egészségterv pontosításában a team munka része, így ebbe a fázisba már a fitness tréner, gyógytornász és dietetikus szakértőink is bekapcsolódnak!
 
<<== Igényeljen minderről részletes információkat, regisztráljon a baloldali sáv erre szolgáló boxában.
 
Tegyen Ön is egészségéért, fittségéért - ismerje meg génjeinek csodálatos világát és az ebben rejlő számtalan lehetőséget a legteljesebb élet eléréséhez.
 
Ne feledje!
 
Örökségének ápolásáért Ön a legnagyobb felelős, de génjei ezerszeresen meghálálják féltő gondoskodását!

                  


                                                                                                   


 


 

Genetikai elemzési tervjavaslat előregisztráció

Kérjük, adja meg az alábbi adatokat a genetikai vizsgálati terv előkészítési igénye céljából, előzetes regisztráció céljából.

To Top