Legyünk Együtt Testzsírcsökkentő Rekorderek - 2019 a Családi Egészség és Fittség Éve...

I. A rekordkísérlet céljáról, motivációjáról

A hazai lakosság több mint 60%-a túlsúlyos, vagy elhízott, 2016-ban a világ elhízástérképén „dobogós” helyre kerültünk.

Évek óta missziónk az elhízás elleni harc, ezért a fenti tendenciába nem nyugszunk bele.

Egy teljesen új szemlélettel felvértezve kívánjuk felvenni a harcot. Az átmeneti sikereket hozó divatdiéták („fogyókúrák”) helyett a tartósan fokozott stressz elleni küzdelmet, a hétköznapi fittség javítását és a személyes példamutatást állítjuk a középpontba.

A mérvadó kutatások szerint a hosszútávon sikeres életmódváltások kulcsa a személyes példamutatás lehetőségének megteremtése és a környezet pozitív megváltoztatásának a vágya.

A széleskörű orvosszakmai együttműködéssel indított Rekordkísérlet Program legfontosabb célja, hogy a közös sport és étkezésvezetési tevékenységünk során olyan példaképekké váljunk, akik a személyes sikerüket bemutatva másokat is motiválni tudnak a helyes életmód elsajátítására, sőt átadva tapasztalatukat segítik is a követőket ennek elérésében, akik aztán majd megint másokat fognak ösztönözni és támogatni!

A rekordkísérlet reményeink szerint egy olyan pozitív kaszkádot indít el, amelynek népegészségügyi szinten is érezhető hatásai lesznek.

Ennek szellemében hirdettük meg a „Legyünk  Együtt Testzsírcsökkentő Guinness és Magyar Rekorderek” programot.

A kurzus legfontosabb elemei az orvosi konzultáció, a kockázatelemzés, a mérések (precíziós testösszetétel, fittségi és stresszszint meghatározások, stb.), a táplálkozási és mozgásterápiás tervek összeállítása, valamint az oktatások, betanítások megszervezése.

II. Mit is mérünk pontosan a rekordkísérlet kapcsán?

A rekord közvetlen mérési célja a kurzus időtartama alatt:

- Minél több leadott és összesített testzsír mennyiség (kg)

- Minél nagyobb arányú, összesített haskörfogat csökkenés (meter)

- Minél nagyobb arányú, összesített izomerő növekedés (erőmérő skála cm)

- Minél nagyobb arányú, összesített BMI csökkenés (kg/m2)

- Minél nagyobb arányú, összesített aerob kapacitás emelkedés (ml/perc/ ttkg)

III. Mikor zajlik a Rekordkísérlet Program?

A Rekordkísérlet program 2019-ben is folytatódik, az eddig tapasztalatok alapján kibővítve!

Immár a három hónap aktív időszakot egy 3 hónapos részletes oktatás előzi meg, hogy a tényleges start időpontjára minden résztvevő a szükséges tudás és készségek teljes birtokában legyen!!

- A szakmai alapozó kurzus indulása: 2019. május 25. (oktatási modulok: folyamatosan és ismétlődve)

- A következő 90 napos éles időszak start időpontja: 2019. szeptember 07. (egyidőben történő, közös indulással)

 

IV. Milyen előkészületek és feltételek szükségesek a részvételhez?

A részvétel feltételei:

  • Nagykorú állampolgárság, orvosi alkalmasság
  • Jelentkezési lap és a kötelező dokumentációk kitöltése, aláírása, nevezési díj befizetése
  • A bevezető- és záróméréseken, valamint a kötelező oktatásokon való megjelenés
  • A fittségi állapotfelmérésen, továbbá a részletes diétás és edzéstervezésen, majd az oktatásokon és a gyakorlati betanításokon való részvétel opcionális, de erősen ajánlott!

 

A program teljes költsége 29.000 Ft hivatalos nevezési díj + 99.000 Ft szervezési és szakmai költség, amely tartalmazza az orvosi konzultációkat (alkalmasság, kockázatelemzés...), a szükséges kezdő- és zárómérések elvégzését (precíziós testösszetétel, haskörfogat, fittségi és izomerő tesztek, stb.), a személyes mozgásterápiás és étkezési tervek elkészítését, valamint az oktatáson, a gyakorlati betanításokon és a közösségi foglalkozásokon való részvétel lehetőségét..

Figyelem! Amennyiben Ön vállalja (és írásban is megerősíti), hogy a Rekordkísérlet küldetésének, szellemiségének megfelelően példaképpé kíván válni és sikerét motiváció gyanánt másokkal is szívesen megosztja, akkor a program szervezői a teljes szervezési és szakmai díjat átvállalják - ezen elkötelezettség esetén a résztvevőket kizárólag a nevezési díj terheli (bruttó 29.000 Ft).

A részvételről az előzetes regisztrációt követő bemutató előadásainkon tud dönteni, ahol teljes körű felvilágosítást kap a részletekről.

A bemutató előadás első része a rekordkísérlet motivációit, szervezési és részvételi tudnivalóit, valamint a szervezők szakmai hátterét mutatja be.

Rövid szünetet követően nyílik lehetőség a részvételi lapok kitöltésével és a teljes költség, vagy a példakép-kedvezmény esetén a nevezési díj kifizetésével a rekordkísérlethez való hivatalos csatlakozásra - ezen esetben a második rész a további együttes feladatokról szól, valamint rögtön egy kis szakmai útravalót is adunk csatlakozott társaink részére.

A csatlakozástól függetlenül minden előadáson megjelent érdeklődő egy olyan speciális kiadványt kap ajándékul, amely a sokéves orvosi fitnesz tevékenységünk, tapasztalatunk rezüméjét tartalmazza és reméljük társa lesz a mindennapokban a saját életmódváltó programjában, még akkor is ha nem együtt folytatjuk az utat!

A bemutató helyszín és az időpont változtatás jogát fenntartjuk, az egyes napokra jelentkezettek számának föggvényében.

Erről minden résztvevőnek előzetes írásos tájékoztatást nyújtunk.

 

Várjuk Önt is programunkban, Legyünk Együtt Rekorderek!


MediFitness Orvos- és Sporttudományi Központ

Orvosi Diéta és Mozgásterápia Team

 

<<== Ismerjen meg minket és döntsön utána a részvételről! Jelentkezzen bevezető előadásunkra elkötelezettség nélkül itt a bal oldali sáv regisztrációs boxában...

 

Nem a levegőbe beszélünk!

A testzsírcsökkentő rekordkísérletünk már legelső turnusa rögtön Magyar Rekordot állított fel! Szárnyaljuk túl együtt őket!

Részletes , színes beszámoló az első csoport tapasztalatairól, eredményeiről: Rekord eredményeink I. csoport

Egy vélemény a sok közül az első csoportunkból:

„...Köszönöm mindenkinek ezt a lelkiismeretes és odaadó munkát, amit irányunkba teljesítettetek. Azt hiszem, ezt szavakban nem is lehet megfogalmazni. Most már rajtunk a sor, hogy mi is teljesítsünk!..”

Szabó Ildikó (63 éves, budapesti rekordertárs, mail: fuggony53@gmail.com)

                  


                                                                                                   


 


 

Legyünk Együtt Rekorderek - Regisztráció

Kérjük, szíveskedjen megadni az alábbi adatokat, hogy mielőbb felvehessük a kapcsolatot Önnel a Rekordkísérlet program további részleteivel kapcsolatban!

To Top